Dostosuj preferencje dotyczące zgody
Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej. Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny. Korzystamy również z plików cookie innych firm, które pomagają nam analizować sposób korzystania ze strony przez użytkowników, a także przechowywać preferencje użytkownika oraz dostarczać mu istotnych dla niego treści i reklam. Tego typu pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce tylko za uprzednią zgodą użytkownika. Można włączyć lub wyłączyć niektóre lub wszystkie te pliki cookie, ale wyłączenie niektórych z nich może wpłynąć na jakość przeglądania.
Niezbędny
Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.
Funkcjonalny
Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.
Analityka
Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.
Występ
Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.
Reklama
Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

CO TO SĄ FLAKI WOŁOWE ORAZ Z CZEGO SĄ ROBIONE

Flaki wołowe potrawa, którą się kocha lub nienawidzi. Trzeba bowiem sobie jasno powiedzieć, że flaki to nic innego jak żołądki, lub przedżołądki wołowe, czyli podroby zwierzęce. Potrawa ma tyle samo przeciwników co entuzjastów. Flaki wołowe można zaliczyć do tradycyjnych potraw, które dość często królują na naszych stołach. Flaki wołowe są dość pikantną potrawą o bardzo wyrazistym smaku i zapachu, jeśli są prawidłowo wykonane z zachowaniem wszystkich standardów, naprawdę są rozkoszą dla kubków smakowych.

Żołądek wołowy pokrojony w harmonijkowe zawijasy skąpane w rosole nazywany jest flakami. Na flaki przeznacza się wszystkie części żołądka: księgi, żwacz, czepiec oraz trawieniec (największą wartość kulinarną mają trawieniec i żwacz). Flaki są bogate w związki wapnia i zawierają ich więcej niż mięso.

OPIS PROCESU PRODUKCYJNEGO

Cały proces produkcji odbywa się pod ścisłym nadzorem służb weterynaryjnych. Wyroby sprawdzane są pod względem jakościowym, ściśle nadzorowane są kolejne etapy produkcji. Ocenie podlega każda partia wyrobów. Stosujemy system HACCAP, który pozwala nam również na sprzedaż towarów do państw Unii Europejskiej. Jesteśmy zakładem posiadającym unijny numer weterynaryjny.

Dbamy, aby nasze flaki cechowała najwyższa jakość, dlatego wybieramy wyselekcjonowane przedżołądki wołowe od sprawdzonych lokalnych dostawców. Jako producent flaków, zawsze gwarantujemy świeżość naszych produktów i najwyższą jakość, co odzwierciedla niesłabnącą popularność tego produktu wśród naszych klientów. Cały proces konfekcjonowania flaków jest wykonywany przez wykwalifikowany personel pracowniczy ręcznie w celu zachowania najwyższej jakości .