Flaki wołowe potrawa, którą się kocha lub nienawidzi. Trzeba bowiem sobie jasno powiedzieć, że flaki to nic innego jak żołądki, lub przedżołądki wołowe, czyli podroby zwierzęce. Potrawa ma tyle samo przeciwników co entuzjastów. Flaki wołowe można zaliczyć do tradycyjnych potraw, które dość często królują na naszych stołach. Flaki wołowe są dość pikantną potrawą o bardzo wyrazistym smaku i zapachu, jeśli są prawidłowo wykonane z zachowaniem wszystkich standardów, naprawdę są rozkoszą dla kubków smakowych.
Żołądek wołowy pokrojony w harmonijkowe zawijasy skąpane w rosole nazywany jest flakami. Na flaki przeznacza się wszystkie części żołądka: księgi, żwacz, czepiec oraz trawieniec (największą wartość kulinarną mają trawieniec i żwacz). Flaki są bogate w związki wapnia i zawierają ich więcej niż mięso.
Cały proces produkcji odbywa się pod ścisłym nadzorem służb weterynaryjnych. Wyroby sprawdzane są pod względem jakościowym, ściśle nadzorowane są kolejne etapy produkcji. Ocenie podlega każda partia wyrobów. Stosujemy system HACCAP, który pozwala nam również na sprzedaż towarów do państw Unii Europejskiej. Jesteśmy zakładem posiadającym unijny numer weterynaryjny.
Dbamy, aby nasze flaki cechowała najwyższa jakość, dlatego wybieramy wyselekcjonowane przedżołądki wołowe od sprawdzonych lokalnych dostawców. Jako producent flaków, zawsze gwarantujemy świeżość naszych produktów i najwyższą jakość, co odzwierciedla niesłabnącą popularność tego produktu wśród naszych klientów. Cały proces konfekcjonowania flaków jest wykonywany przez wykwalifikowany personel pracowniczy ręcznie w celu zachowania najwyższej jakości .